Известие

Collapse
No announcement yet.

Мигане на лампата за подгряващите свещи

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Мигане на лампата за подгряващите свещи

Здравейте колеги,
    Забелязах на няколко пъти след като запаля колата индикатора за подгряващите свщи започва да мига и след около петнадесет премигвания изгасва!
    Първоначално мислех, че е заради студа но днес се случи същото а температурата навън е плюсова!
    Някой знае ли защо се случва това и има ли причина за притеснение?
    Алфа Ромео 156 1,9 JTD Sportwagon
    2001год 115кс + ремап

Случва се защото имаш изгоряла свещ/и или проблем с релето, но най вероятно е от някоя неизправна свещ.
    _156_2,4_JTD_136hp_-EX
    156 FL 1,9 JTD 115hp "05

Comment

Първоначално публикувано от jzonkom Покажи съобщение
      Здравейте колеги,
      Забелязах на няколко пъти след като запаля колата индикатора за подгряващите свщи започва да мига и след около петнадесет премигвания изгасва!
      Първоначално мислех, че е заради студа но днес се случи същото а температурата навън е плюсова!
      Някой знае ли защо се случва това и има ли причина за притеснение?

Имаш изгоряла ( изгоряли ) подгревна свещ колега. Добре е да я подмениш че като мине време има вероятност да излезе трудно с опция за скъсване
      sigpic
      Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
      Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

И аз имах същия проблем. След прегледа при Бобо се оказа, че кабела на едната от свещите не бил сложен добре. Ако го прави някой, който знае какво прави диагностиката става сравнително бързо. Иначе ми обясняваха как трябва да ми разглобят половината кола.
        sigpic

Comment

Тук имаше една яка тема с начини за мерене - намери я
          Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
          156 1.8TS 16V (01.2001)
          147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
          0879369082

Comment

колега и аз имах същия проблем. оказа се, че са ми изгорели две от свещите. смених ги, разкачих акумулатора за да се изчисти грешката, щото продължи да ми мига и след смяната и сега вече около 1000 км. няма грижа.
            Alfa 156 1.9 JTD 105
            Alfa 159 1.9 JTDm 150

Comment

И на мен ми свети от известно време, като при опит да ми ги замерят в сервиз ми направиха такива мизерии, че направо не ми се говори.Преди малко се престраших и ги замерих и петте за 20минути(нищо сложно)и се оказа 1изгоряла.Другата седмица ще я сменям сам, тъй като сега нямах нова под ръка.
              Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Тази пробна лампа става ли за замерване на подгревни свещи?

Пробна лампа - отвертка STDZ 525-C / FH-901 / 6-24V DC -
                Attached Files
                Without heart we would be mere machines

Comment

Мерят се на съпротивление с мултицед. На здрава свещ съпротивлението трябва да е до 0,6 ома.
                  За да я премериш трябва да и откачиш захранващия кабел - мериш на върха на свеща и на маса.
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщение
                    Мерят се на съпротивление с мултицед. На здрава свещ съпротивлението трябва да е до 0,6 ома.
                    За да я премериш трябва да и откачиш захранващия кабел - мериш на върха на свеща и на маса.
                    Друже, това съпротивление не беше ли при 4-те в паралел
                    156 1.8TS 16V (01.2001)
                    0879369082

Comment

На студено съпротивлението на свещта може да мине 1 0м,така че за мен е най-добре с пробна лампа,ако тогава се види че някоя свети по слабо,тогава мултицет
                      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                        На студено съпротивлението на свещта може да мине 1 0м,така че за мен е най-добре с пробна лампа,ако тогава се види че някоя свети по слабо,тогава мултицет
                        И аз си спомням, че моите бяха около 1.8 ома
                        156 1.8TS 16V (01.2001)
                        0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                          Друже, това съпротивление не беше ли при 4-те в паралел
                          "Друже" - отвори аутодатата и чети ако нямаш мужната практика!

---------- Post added at 21:48 ---------- Previous post was at 21:42 ----------

Такива показания са дадени при +20 градуса, много ясно че при различна температура съпротивлението ще е различно
                          sigpic

Comment

"Друже" - отвори аутодатата и чети ако нямаш мужната практика!

---------- Post added at 21:48 ---------- Previous post was at 21:42 ----------

Такива показания са дадени при +20 градуса, много ясно че при различна температура съпротивлението ще е различно
                            Е да де,ма нали се сещаш,че колегата пуснал темата няма как да го знае това
                            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Е да де,ма нали се сещаш,че колегата пуснал темата няма как да го знае това
                              Е предполага се че такива неща се правят в сервиз или закрити помещения където температурата е не -5 или +40 градуса
                              По принцип стойности при измерване се дават ппри температура от +20 градуса
                              sigpic

Comment

Working...
                              X